Kvinnofridslinjen

Har ni läst den här artikeln? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12342866.ab

Om inte, så tycker jag ni ska göra det. Det är så hemskt att en människa ska behöva gå igenom något sådant. Kvinnan Emma Pettersson i artikeln blev bortförd av sin ex-pojkvän till ett fält där han misshandlade henne. Den 6 november plockades hon upp av honom och han körde ut henne till fältet. Han misshandlade henne svårt, våldtog henne och knivskar henne i ögonlocken och i underlivet. Han tog ett hårt strypgrepp om hennes hals vilket orsakade att hon fick svåra hjärnskador. Därefter åkte han därifrån och lämnade henne medvetslös på fältet. Polisen hittade lyckligtvis henne relativt fort efter händelsen, men när de hittade henne hade hon extremt svåra skador och polisen grät när de senare i tingsrätten berättade om hur sönderslagen hon var när hon hittades.

 

Artikeln skrevs visserligare år 2010, men det är fortfarande lite hemskt. Det står att vid den tiden hade hon blivit så pass skadad så att hon satt i rullstol och inte kunde prata. Hon kan inte heller minnas händelsen, eller ens sitt förhållande med mannen. Hon har svårigheter med sin syn och har behövt gå igenom åtta hjärnoperationer.

 

Sådana här saker ska inte få inträffa. Något som jag blir väldigt arg över är att det alltid är kvinnor som råkar ut för det här också, sällan män. Kvinnor är en utsatt grupp i samhället. Vi ses på som svaga och maktlösa. Mindre intelligenta än män anses vi vara, därför är det oftast bara män som är högt uppsatta inom sitt arbete. Men sanningen är att intelligens inte har någonting att göra med kön, utseénde eller var man kommer ifrån.

 

Det är synd att kvinnor ska ses på som svaga. Det här ser vi överrallt – vart vi än tittar. I skolor, på arbeten, i media osv. Det ska inte vara så. Det som gör mig mest arg är våldet mot kvinnor. Inte bara här i Sverige, utan det händer hela tiden i alla delar av världen där män ofta har en rubbad och nedlåtande syn på kvinnor.

 

På www.kvinnofridslinjen.se kan du hitta numret till en stödtelefon för dig som har blivit utsatt för hot, våld eller sexuella övergrepp. Det är gratis att ringa dit och ditt samtal syns inte heller på telefonräkningen. 

Stoppa våld mot kvinnor!


Kommentarer
Från: Malin

Usch vad hemskt!!

2014-07-07 @ 19:45:59
http://redgisella.blogg.seThe name?

(Kom ihåg namnet)

Mejl?(behövs inte)

Har du en blogg eller hemsida?

Skriv nu! :)

Trackback
Follow on Bloglovin