Johannesbergs slott

Har du någonsin velat bo på ett slott? Fullt med lyx och flär, så du får ta tillfälle till att drömma dig bort till sagornas värld. Jag har aldrig bott på slott men det skulle såklart vara en upplevelse att få göra det någon gång i livet. Johannesbergs slott är ett bra exempel på ett stort, lyxigt och fint slott där man kan bo och bland annat ha konferenser. De erbjuder aktiviteter såsom vinprovning, gym, boule, dart, biljard, lerduveskytte, golf, inomhuspool, bastu, skräddarsydda teambuildingaktiviteter och andra tävlingar för dig som är gäst.

 

De har stora matsalar och en har plats för 225 personer. De har totalt 45 enkelrum, 77 dubbelrum och 2 sviter. Vilken lyx att bo där. Tänk er att bo på ett slott, man får känna sig som en riktig prins eller prinsessa! Jämför t.ex. att bo på ett hotell eller ett slott. Vilket låter bäst? Bara tanken av att bo på en slott låter ju underbart för öronen. Det finns ju många slott man kan bo på men jag har läst lite på www.johannesbergsslott.se och det slottet lät väldigt högklassigt med en sagolik miljö. Verkligen något man blev sugen på! Har ni någonsin bott på slott, eller skulle ni vilja?


Gimme Shelter

Har ni sett filmen Gimme Shelter med Vanessa Hudgens? Vad tyckte ni i såna fall? Jag funderar på att se den ikväll. Kan vara lite kul att se henne spela en lite "tuffare" roll!
 

Kvinnofridslinjen

Har ni läst den här artikeln? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12342866.ab

Om inte, så tycker jag ni ska göra det. Det är så hemskt att en människa ska behöva gå igenom något sådant. Kvinnan Emma Pettersson i artikeln blev bortförd av sin ex-pojkvän till ett fält där han misshandlade henne. Den 6 november plockades hon upp av honom och han körde ut henne till fältet. Han misshandlade henne svårt, våldtog henne och knivskar henne i ögonlocken och i underlivet. Han tog ett hårt strypgrepp om hennes hals vilket orsakade att hon fick svåra hjärnskador. Därefter åkte han därifrån och lämnade henne medvetslös på fältet. Polisen hittade lyckligtvis henne relativt fort efter händelsen, men när de hittade henne hade hon extremt svåra skador och polisen grät när de senare i tingsrätten berättade om hur sönderslagen hon var när hon hittades.

 

Artikeln skrevs visserligare år 2010, men det är fortfarande lite hemskt. Det står att vid den tiden hade hon blivit så pass skadad så att hon satt i rullstol och inte kunde prata. Hon kan inte heller minnas händelsen, eller ens sitt förhållande med mannen. Hon har svårigheter med sin syn och har behövt gå igenom åtta hjärnoperationer.

 

Sådana här saker ska inte få inträffa. Något som jag blir väldigt arg över är att det alltid är kvinnor som råkar ut för det här också, sällan män. Kvinnor är en utsatt grupp i samhället. Vi ses på som svaga och maktlösa. Mindre intelligenta än män anses vi vara, därför är det oftast bara män som är högt uppsatta inom sitt arbete. Men sanningen är att intelligens inte har någonting att göra med kön, utseénde eller var man kommer ifrån.

 

Det är synd att kvinnor ska ses på som svaga. Det här ser vi överrallt – vart vi än tittar. I skolor, på arbeten, i media osv. Det ska inte vara så. Det som gör mig mest arg är våldet mot kvinnor. Inte bara här i Sverige, utan det händer hela tiden i alla delar av världen där män ofta har en rubbad och nedlåtande syn på kvinnor.

 

På www.kvinnofridslinjen.se kan du hitta numret till en stödtelefon för dig som har blivit utsatt för hot, våld eller sexuella övergrepp. Det är gratis att ringa dit och ditt samtal syns inte heller på telefonräkningen. 

Stoppa våld mot kvinnor!


Nu blir det andra bullar

För några dagar sedan bakade jag bullar! Har aldrig bakat bullar själv förut, brukar göra det tillsammans med mamma varje år men jag tänkte att jag skulle överraska henne i år med att jag hade gjort det själv! Så på min lediga dag cyklade jag ner till ICA och handlade ingredienser. Sen bakade jag 75 bullar som blev väldigt goda om jag får säga det själv. Gjorde trippel sats och dubblade också den här krämen som man har emellan. Supergott!
Bullar och mjölk kan vara något av det godaste någonsin ♡

Blinddating

Skulle du kunna tänka dig att gå på en blinddate? Att träffa en främmande människa du inte vet något om, i hopp om att det skulle kunna finnas en gnista mellan er? Personligen vet jag inte riktigt om jag skulle kunna tänka mig att göra det. Det skulle såklart vara spännande att träffa en främling och lära känna personen, se om man delar intressen och så. Samtidigt är det positivt att man kan lära sig vad man tycker om hos olika människor. Om man vågar gå på en blinddate är det dessutom positivt att man ger alla människor en chans. En person som du inte alls kanske skulle ha tittat på i vanliga fall lär du känna på ett väldigt annorlunda sätt, och vem vet, ni kanske klickar?

 

Jag tycker det är så läskigt att en enda människa kan förändra hela din framtid. Personen som du träffar kanske blir din framtida partner som du får barn med och delar underbara minnen med. Därför är det bra att ge blinddating en chans. Och om du träffar en människa som du inte alls klickar med – då är det inget mer med det. Ingen tvingar dig att träffa personen igen och då är det bara att gå vidare. Nästa blinddate kanske blir mer lyckad, vem vet?

 

www.blinddate.com man bli medlem och skaffa sig en blinddate! Spännande va? Jag tror att många blir mer skrämda av ordet ”blinddate” än vad som är nödvändigt. Det är ju bara två människor som träffas, inget onormalt med det. Man borde ge det en chans!


Lack of inspo

Lite facts om mig
- Jag har typ ingen inspiration alls just nu, därför har jag i princip slutat att blogga. :( Men jag vill blogga och jag tycker det är kul när jag har något att blogga om, men det är bara så att jag inte vet vad jag ska blogga om!
 
- Jag tycker att förintelsen är det mest hemska som någonsin hänt i världshistorien. Hade jag haft en pistol och varit nära Hitler hade jag skjutit och skjutit för mitt liv! (Såg en film idag på historian om förintelsen så det är därför jag skriver om det haha, den var hemsk)
 
- Döm mig inte, men jag är ateist. Att vara ateist betyder att man inte tror på någon Gud. Men jag tycker också helt ärligt att (vissa) religioner är dumma, onödiga och orsakar mer dåliga saker i världen än vad som är nödvändigt. Samtidigt vet jag att (vissa) religioner medför bättre saker till världen, men som sagt så är jag väldigt emot vissa religioner. 
 
- Jag har gått till samma frisörsalong och slingat håret fyra gånger, men alla gånger har jag tyckt att det har blivit för mesigt. Alltså jag betalar ju mycket pengar för att slinga håret, det kostar ju runt 1300 kr och då vill jag ju se resultat! Förra gången visade jag till och med en bild på hur jag ville ha det men det blev inte alls så. Så nästa gång tänker jag gå till en annan frisör och föhoppningsvis kommer det vara mer värt priset. 

Follow on Bloglovin