Rostade pumpakärnor

Nu kommer det minsann lite mer kreativitet här i bloggen! När jag fixade mina pumpor tog jag vara på kärnorna och lade dem i en separat skål för jag ville rosta dem och se hur det skulle bli! Så nu ska jag berätta hur jag gjorde. 
Jag följde ett recept på engelska så jag "översätter" och gör en egen verison av receptet här på bloggen! 
 
♥ Sätt ugnen på 165 grader.
♥ Skölj pumpakärnorna och se till att de inte har något av "köttet från pumpan" på sig. 
♥ Koka kärnorna i saltvatten i 10 minuter.
♥ Häll dem i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
♥ Lägg ut dem på en handduk och torka dem. (Behöver inte torka så de blir jättetorra, bara så de inte dryper av vatten liksom.)
♥ Häll ner kärnorna i en skål.
♥ Häll ner ca 1,5 tsk olivolja. Mängden beror dock på hur mycket pumpakärnor det är. Jag hade tre medelstora pumpor och behövde 1,5 tsk. 
♥ Häll ner kryddor och blanda i skålen. Jag tog "herbamare" som är ett slags örtsalt som är jättegott, men kryddningen beror på hur just du vill ha dem. Ibland kan man till och med krydda dem sött, eller kanske med kanel till julen. 
♥ Häll ner alla pumpakärnor på en plåt och se till att de inte ligger i klumpar, utan ganska fördelat. 
♥ Sätt in plåten i ugnen. Vänta 10 minuter.
♥ Rör om i plåten så att de inte sitter fast. Du behöver inte ta ur plåten ur ugnen för att göra detta, utan du kan bara dra ut plåten lite och röra om med en sked eller något.
♥ Vänta fem minuter till. Ta nu ut några frön och kolla om de är bra. Krispiga, bra i mitten, så som du vill ha dem. Är de som du vill ha dem - ta ut dem! Annars kan du vänta typ tre minuter till. 
 
♥ VOILA! Nu är de klara och du kan lägga dem i burkar och äta till typ vad som helst! De passar i flingorna, att lägga på olika maträtter eller att bara äta på som snacks. Jag tycker de smakar helt okej gott. Det var värt att testa i alla fall! Väldigt enkelt att göra. 

KommentarerThe name?

(Kom ihåg namnet)

Mejl?(behövs inte)

Har du en blogg eller hemsida?

Skriv nu! :)

Trackback
Follow on Bloglovin