Vi blir lurade på pengar

Det här är något som Eveliina, som även tipsade om eBay för mig, har berättat om och jag är så arg! 
 
Typ allt, som du kan köpa på massa olika internet hemsidor som är dyra, kan du köpa för minst hälften av priset på eBay. Nästan alla butiker köper in sina kläder från Asien men istället för att köpa de dyrt i Sverige kan man bara beställa direkt från Asien jättebilligt! Företagen i Sverige lurar dig på pengar. Nyligen köpte jag en röd mössa för 69 kr från Madlady och igår hittade jag den för 15 kr på eBay. Sjuuukt! Flera företag beställer säkert in skitbilliga saker från eBay för att sedan ta egna bilder på dem och sälja dem dyrt. Jag tänker aldrig mer handla något dyrt som jag inte kan hitta på eBay för en billigare summa. :)
 
TACK EVELIINA! ♥
 
Men, när man köper på eBay så är det inte säkert alla gånger. Ibland händer det att det är en bluffsäljare, och därför måste man kolla om det är en "Top rated seller" (den har sålt massor och massor av varor och fått mycket positiv kritik från köparna) och att den har fått bra recensioner. Jag vill beställa massa småsaker som jag kanske kommer beställa snart, bara mina föräldrar går med på det...
 
Man kan kategorisera sin sökning. Min standard-kategorisering brukar alltid vara "free shipping" (gratis frakt - nice?) och "Buy it now" (köp den nu - för det finns auktioner också på eBay. Men det finns säljare som har ett lager av massa varor som de säljer flera av och då kan man välja "buy it now" så kommer det bara upp säljare som säljer flera varor.)
 
Här kommer en sjuk jämförelse på olika varor sedda på eBay och svenska hemsidor!
Den näst sista är ju SJUK! Snacka om att bli lurad på pengar. 200 kronors skillnad liksom. De sista vet jag inte är så jättelika varandra men de är rätt så lika. Och det är liksom 200 kronors skillnad där också. 
 
Vad tycker ni om det här?

Kommentarer
Från: Emilis

Men usch! Det är ju hemskt att bara lura folk på pengar sådär. Dåligt gjort. Tack för att du gjorde detta inlägget så vi vet! :)

2013-11-12 @ 00:22:54
http://emiliaroos.devote.se
Från: Eveliina

Asså hahaha, söt! Assååååååå ebay in my heart <3

2013-11-12 @ 18:35:14
Från: Carro

Det är ju jättebra att man kan köpa sakerna billigare på eBay men affärerna måste ju ta dyrare. De ska kunna betala löner, hyra osv.
Så det är ju inte så att de lurar oss på pengar. De behöver ju pengarna för att kunna driva affären.

Svar: De behöver inte så mycket pengar som de tar. Det är ju sjukt att ta 200 kr för en mössa som de köper in för typ 20 kronor. Tycker du inte det själv?
Jennifer Bodin

2013-11-13 @ 15:24:06
Från: Anonym

Använder bara ebay istället för att köpa i butiker, alltid. Sparar pengar och finns sjukt mycket mer och unika saker. Kan bl.a köpa märkessaker där och så, förstår bara hur du inte kan ha hittat det tidigare än nu? :)

2013-11-15 @ 17:56:20
Från: Rebecka

Asså, Ebay säljer ju massa billigt.. men det mesta är faktiskt fake! Även om det ser riktigt ut.. tro mig! Har varit med om det.. Ville bara tipsa!

Svar: Vad menar du med fake? Om man köper en röd mössa därifrån är det inte "fake"?!
Jennifer Bodin

2013-12-06 @ 14:05:35
Från: Anonym

Att "affärerna lurar"oss tycker jag inte riktigt stämmer. Snarare att vi är dumma som inte letar efter ett billigare alternativ. Det finns allt billigare alternativ, oavsett. Tror knappast själva hm-tröjan kostar 199 att producera. Så att klaga på affärerna tycker jag är fel. Dock hissar jag sådana här inlägg som visar att det finns billigare alternativ.

Svar: Det är klart att de vill tjäna pengar, det vill alla företag! Men om man tar 700 kr för ett linne som man köper in för 7 kr, det tycker jag är att lura folk på pengar.
Jennifer Bodin

2014-01-03 @ 22:50:31The name?

(Kom ihåg namnet)

Mejl?(behövs inte)

Har du en blogg eller hemsida?

Skriv nu! :)

Trackback
Follow on Bloglovin