Vidvinkelobjektiv

I födelsedagspresent tänker jag önska mig ett vidvinkelobjektiv! Började tänka mer på det vid nyårsafton då jag ändå hade ett objektiv som var ganska utzoomat (28 mm) men det var ändå för inzoomat på fyrverkerierna. För er som inte det är ett vidvinkelobjektiv till så att man ska kunna ser mer på sidorna, mer utzoomat om ni förstår. Det används mycket till när man ska fota lägenheter som ska säljas, så att man ska se alla möbler, väggar osv.  Vill verkligen ha ett till att fota stjärnorna, solnedgångar, rum och en massa andra saker det kan komma till användning för. Skulle inte det vara kul? Är det någon av mina läsare som har ett sådant objektiv? Berätta! :) Här är lite bilder från We ♥ It som exempel på bilder som blivit tagna med vidvinkelobjektiv. 

Kommentarer
Från: Nora

Åh, vad häftigt! ♥

2013-03-16 @ 23:38:16
http://everydaynora.blogg.se
Från: alice

jag har ett och det är så jäkla roligt att fota med det!
typ bästa köpet EVER! tveka inte på att köpa ett om du inte får ett i födelsedagspresent. du kan ju köpa ett begagnat på blocket annars :)

kram!

2013-03-17 @ 06:50:04
http://lauww.blogg.se/
Från: Sara

Shit va coolt! Det ska jag verkligen önska mig i födelsedagspresent! Jag ska utomlands precis efter min födelsedag, rekommenderar du att ha med mig ett sånt här objektiv då? Jag ska fota husen längst ned till höger i ditt collage och Anne Franks(apropå ditt inlägg om vad som får dig att börja gråta, så får Anne Frank mig att gråta)hus och rum osv... Jag skulle verkligen uppskatta om du svarade på den här frågan, du är så duktig på fotografi!!!! :) <3

Svar: Ja, det skulle verkligen fungera bra till det! :)
Jennifer Bodin

2013-03-17 @ 09:32:51
http://sknn.blogg.se
Från: alva

verkar jättehäftigt :D
är vidvinkel objektiv samma sak som fisheye objektiv? :o

Svar: nej, fisheye gör så man kan se mer åt alla håll, det blir rundat, medan vidvinkel gör bara åt sidorna
Jennifer Bodin

2013-03-17 @ 15:27:42
Från: Malin

Är det inte typ ett fisheye? :)

2013-03-17 @ 18:23:36
http://redgisella.blogg.se
Från: Hannah

Japp, det har jag! (:

2013-03-17 @ 21:27:52The name?

(Kom ihåg namnet)

Mejl?(behövs inte)

Har du en blogg eller hemsida?

Skriv nu! :)

Trackback
Follow on Bloglovin