Bananchips

Idag hade jag varit så nyttig, havregrynsgröt till frukost, subwaysallad till lunch och fisk middag så jag tänkte göra ett nyttigt kvällssnack också. Har länge velat torka bananskivor i ugnen så att det blir som chips, och idag bestämde jag mig för att göra det! Det blev jättegott faktiskt! Jag kollade lite på recept på internet, men de var så jobbiga så jag bara improviserade och körde på lite hur som helst, och det gick ju faktiskt bra. 
Recept:
 
Du behöver...
- Två bananer
- Lite smält smör (färdigt i en såndär flaska)
 
How to do it...
- Börja med att sätta på ugnen på 150 grader. Jag hade på fläkten i ugnen (varmluftsugn) men under- och övervärme funkar ju det också. 
- Sedan tar du fram en plåt och lägger på bakplåtspapper på den.
- Skiva bananer i tunna skivor (jag gjorde typ inte det... hehe) och lägg dem på plåten.
- Ta pyttelite smör på varje bananskiva. Jag använde färdigsmält smör i flaska, vet inte vad jag ska kalla det, och så tog jag bara en smörkniv och försökte bre ut väldigt lite på varje skiva. Egentligen gjorde jag detta efter en halvtimme i ugnen, men jag rekommenderar att göra det i början, haha. 
- Sen sätter du in plåten i mitten av ugnen och väntar ungefär 40 minuter. Eller, tills de är lite gyllengula, som på min nedersta bild! 
 
Hoppas ni gillar lite sånahär recept! :)

Kommentarer
Från: Sabina

Är dessa verkligen nyttiga? Man lägger ju smör på. Jag går på diet och skulle också vilja göra en god, men nyttig efterrät! :)

/din blogg är jättebra!!

Svar: Tack! Såklart behöver man inte lägga smör på, gjorde det för att det skulle bli lite "saftigare" typ, haha. Men annars kan man ju bara ta typ 'lätta' smöret som är nyttigare.
Jennifer Bodin

2013-04-28 @ 13:07:17
http://sdz.blogg.se
Från: Alice

Har du något tips på bloggnamn, jag heter Alice i förnamn och Lindqvist i efternamn, det behöver inte vara tillsammans eller exakt dom orden. Jag älskar ditt bloggnamn och undrar om du vet något bra som jag kan ha? :)

Älskar din blogg, kram <3

2013-04-28 @ 18:02:21The name?

(Kom ihåg namnet)

Mejl?(behövs inte)

Har du en blogg eller hemsida?

Skriv nu! :)

Trackback
Follow on Bloglovin